Suomalainen messu ja lauluilta

Kohta messu alkaa.Rodoksen suomalaisen seurakunnan toiminnan keskus on suomalainen messu. Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus noudattaa samaa tuttua ja turvallista kaavaa, mikä Suomen kirkoissa on käytössä sunnuntain pääjumalanpalveluksissa. Käytämme pääosin toista sävelmäsarjaa. Messuun kuuluvat olennaisesti yhdessä laulettavat virret ja puhutteleva musiikki.

Kirkkoväkeä.Toinen tärkeä työmuoto on turistikauden aikana joka keskiviikko toteutettava suomalainen lauluilta. Siellä kokoonnumme tuttujen virsien ja hengellisten laulujen sanoman äärelle. Lauluilloissa laulajat ovat itse saaneet toivoa mieleisiä virsiä ja/tai lauluja. Laulutoivomuksia ja lauluintoa on riittänyt hyvin! Erityisesti on syytä mainita joulun lähestyessä pidettävä Kauneimmat joululaulut, jossa saamme yhdessä laulaa perinteisiä suomalaista joululauluja!

Jumalanpalvelusten ja lauluiltojen musiikin toteuttamiseen ovat kanttorin lisäksi osallistuneet paikalliset seurakuntalaiset ja myös paikalla olevat turistit. Olemme saaneet kuulla erilaisia lauluryhmiä, soitinmusiikkia ja yksinlaulaja. Kun tulet Rodokselle, pakkaa soitin mukaan ja ota yhteyttä kanttoriin (ks. Yhteystiedot), niin saamme vaihtelua tilaisuuksiemme musiikkiin!

Vastausmusiikki.Tilaisuudet järjestetään Santa Marian katolisen luostarikirkon viereen rakennetussa Pyhän Hengen kappelissa. Kappeli valmistui syksyllä 2008 ja on ollut käytössämme siitä lähtien.

Tilaisuuksien jälkeen olemme nauttineet hetken yhdessäolosta ja jutelleet kappelin terassilla. Tarjolla on ollut mehua ja keksejä.

Suomalainen messu järjestetään turistikautena sunnuntaisin kello 19 ja lauluilta keskiviikkoisin klo 19.

Tervetuloa mukaan!

Messussa paljon väkeä.

Juttutuokio mehun kera messun jälkeen.