Moninaiset Marian päivät

Suomessa olemme tottuneet, että Marialla on kirkkopyhä keväällä. Ehkä olemme ihmetelleet, miksi Marialla ja hänen kaimoillaan on päiviä muulloinkin kalenterivuoden aikana. Dogmatiikan ja kirkkohistorian kätköistä voisi löytyä selitys. Asuminen Rodoksessa antaa lyhyemmän tien tietoon. Ortodoksinen kirkko aloitti jo eilen valmistautumisen Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen juhlallisuudet. Televisiossa näytettiin nelisen tuntia kestävä liturgia suorana Parokselta. Tänään uutislähetyksissä näytettiin uusintoja juhlapäivän kunniaksi. Onhan 15.8. Kreikan ortodokseille toiseksi tärkein juhla pääsiäisen jälkeen. Kymmenen päivän mittainen juhlakausi päättyy Marian syntymisen juhlaan.

Katolisella puolella oli juhlallinen Assumptio Mariae-juhla (Marian taivaaseen ottaminen). Osallistuimme illalla messuun Santa Maria-kirkossa. Messun loppuosassa kierrettiin kirkko kynttiläkulkueena. Kotona sitten otimme kuvan.