PAKOLAISLAPSILLE KOLEHTI

Kirkkohallitus on vedonnut seurakuntiin, että ne keräisivät kolehdin Kirkon Ulkomaanavulle pakolaisten auttamiseksi. Täällä Rodoksella on avattu vastaanottokeskus, johon tuodaan pakolaisia naapurisaarilta. Näin turistikaudella osa hotelleista on osallistunut ruoka-apuun. Tilanne muuttuu talvikauden alettua. Silloin tarvitaan myös lämpimiä vaatteita ja peitteitä.

Tällä hetkellä pakolaislapsia on Rodoksella 26. Erityisesti heitä varten keräämme täällä Rodoksella kolehdin messussa. Jo pienellä summalla heille voidaan hankkia piirustusvälineitä ja leluja. Pehmolelu tuo inhimillistä lämpöä heidän matkallaan kohden uusia sijoituspaikkoja. Se on samalla heille muisto Rodoksen vastaanottokeskuksesta. Heillä on lähimmäisiä, jotka osallistuvat heidän hätäänsä!

IN ENGLISH (click "lue lisää")

The National Finnish Church Council has appealed to its congregations to take up a collection through the Church's Foreign Aid to help refugees, A reception center has been opened up in Rhodes where they bring refugees that have landed on other neighboring islands. During the current tourist season some of the local hotels have been participating in supplying food for these people. This situation will change when the winter season starts. Then there will also be need of wam clothing and blankets.

Right now 26 of the refugees are children at the Rhodes refugee center. We will be taking up a collection in our church service specifically with these children in mind. With a small sum of money we can buy some paper and pencils and a few toys. A cuddly teddy bear would bring a little human warmth on their austere jouney toward a new temporary home. It will also serve as a reminder of the Rhodes reception center and of the people who cared.