KEVÄÄN TUNNELMISSA

Tällä hetkellä lämpöä riittää, mutta kevät oli aika kylmä, kylmin kevät kolmeen vuoteen, jona aikana olemme olleet täällä Rodoksella. Huhtikuu on poikkeuksesllisen kylmä; kylmä viikko ja lämmin viikko vuorottelivat sekä mukana oli aina kylmä pohjoistuuli. Olemme jo nyt toukokuussa, turistit ovat tulleet jo miltei kuukauden verran tänne. Itse tulimme jo maaliskuun alussa, joten olemme olleet miltei koko kevään täällä. Maaliskuussa meillä olivat kevätkirkot Kreetalla ja Ateenassa. Maaliskuun loppupuolella oli Suomi-koulujen seminaari Thessalonikissa. Maaliskuun lopussa kävin myös Turkissa, jossa pidin messut Antalyassa ja Alanyassa paikallisille suomalaisille.

Huhtikuun alussa oli pääsiäinen. Pääsiäinen sijoittui tänä vuonna turistikauden ulkopuolelle, joten Rodoksen pääsiäiskirkko oli vain paikallisille suomalaisille. Suomen eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestettiin täällä Rodoksella huhtikuun alkupuolella. Noin viisikymmentä suomalaista kävi täällä äänestämässä omaa ehdokastaan.

Ensimmäiset matkatoimistojen matkalla olevat suomalaiset turistit tulivat yhdeksäs päivä huhtikuuta Porista. Nyt kaikki viisi suomalaista matkatoimistoa tuovat suomalaisia turisteja tänne. Turistikautena meillä on jatkuneet viikottaiset toimintamme; sunnuntaisin messut ja keskiviikoisin lauluillat. Kaikissa tilaisuuksissa on käynyt mukavasti väkeä. Työhön kuuluu myös vihkimiset. Pari paria olen jo vihkinyt, seitsemän muuta paria vihitään vielä kevään aikana. Neljä vihkimistä on Kreetalla.

Aika on taas mennyt erittäin nopeasti. Jäljellä on enää vajaa viisikymmentä päivää. Toimintaa on lähes päivittäin, joten aika eteenkin päin menee varmaan vähintään yhtä joutuisasti. Kotimaahan lähdemme kesäkuun lopussa.