KIITOKSET KULENEESTA AJASTA 2012 -2015

Enää pari päivää jäljellä. Kuluneet kolme vuotta elämässämme ja täällä työtä tehdessä ovat menneet ehkä liiankin nopeasti. Jokaviikkoiset messumme ja lauluiltamme ovat koonneet väkeä runsaasti näinä kolmena vuotena. Kevätkirkot Kreetalla ja Ateenassa sekä koululaiskirkot Kosilla ovat olleet mieleenpainuvia. Samoin joulukirkot ja Kauneimmat Joululaulut tilaisuudet niin täällä kuin Kreetalla, Kosilla ja Thessalonikissa ovat tuoneet väkeä laulamaan tuttuja joululauluja ja kuuntelemaan Joulun evankeliumia.

Näiden kolmen vuoden aikana olen vihkinut yhteensä 79 paria. Suurin osa vihkimisistä on ollut Rodoksella, mutta olen useasti vihkinyt myös Kreetalla ja Santorinilla, kolme kertaa myös Manner-Kreikassa. Onhan kätevää, että siinä tulee kolme asiaa yhdellä kertaa: lomamatka, vihkiminen ja häämatka!

Pakkaaminen on vielä edessä. Olemme tuoneet näiden kolmen vuoden aikana paljon erilaista tavaraa ja vaatteita tänne. Nyt sitten on erittelyn vuoro, mitä mukaan, mitä jätetään, huonot roskiin, parhaat kiertoon. Ihmeen paljon sitä kaikenlaista tavaraa on tänne raahattukin! Onneksi on lentoyhtiöllä rajoitukset matkalukkujen painon suhteen!

Luonnon kauneus, historian loistokkuus, paikallisten ystävällisyys ja kreikkalaisen keittiön herkut ovat jättäneet lähtemättömiä muistoja. Koti alkoi nopeasti tuntua kodilta ja elämä asettautui leppoisasti välimerelliseen rytmiin. Näin totesi entinen kanttorimme Vesa kiitoskirjeessään, samaa totean minäkin!