Seurakunnassa tapahtunutta...

KOLEHDIT PAKOLAISLASTEN HYVÄKSI

Vastaanottokeskuksessa

Syys- ja lokakuun aikana on messuissa kerätty kolehti pakolaislasten hyväksi. Kolehtien tuotto on n. 368 €. Vastaanottokeskuksessa on kerrallaan 10-20 lasta.

Syksyn aikana heille on viety piirustustarvikkeita, hygieniatavaroita ja makeisia. Viime vaiheessa on viety pieniä reppuja, joihin voidaan sijoittaa myös muualta tulleita avustustarvikkeita ja vaatteita.

Reppuja lapsille

KAJAANIN KAUKAMETSÄN KAMARIKUORON VIERAILU

Arkkipiispa ja Isä Luke pappilassa

Katolinen Ateenan arkkipiispa ja apostolinen asiainhoitaja Rodoksella Sevastianos Rossolatos ja Isä Luke fransiskaanisesta Santa Marian kirkosta kävivät vierailulla pappilassa. Suomen kirkon turistityöntekijät ovat pitkään saaneet asua katolisen kirkon talossa ja ennen muuta käyttää fransiskaanisen Santa Marian luostarikirkon yhteydessä olevaa Pyhän Hengen kappelia. Sisarkirkon edustajien sydämellä onkin ollut, miten suoda parhaat toimintamahdollisuudet suomalaisille Rodoksella. Näissä merkeissä he halusivatkin nytkin tulla tapaamaan.

PÄÄSIÄISMESSUT KREETALLA JA RODOKSELLA SEKÄ KEVÄÄN ENSIMMÄINEN KASTE JA VIHKIMINEN

Rodoksen turistityön tiimi oli toimittamassa Pääsiäismessuja Kreetan saarella 26.3. - 31.3. 2012. Messupaikkakuntina olivat Iraklion, Rethymnon ja Hania. Kussakin paikassa pidimme messun paikallisen roomalaiskatolisen kirkon tiloissa, joko kirkossa tai kappelissa. Läsnäolevana seurakuntana oli paikallisen suomalaisyhteisön jäseniä kullakin paikkakunnalla. Osallistuneiden määrä oli kussakin paikassa ihan mukava, vaihdellen 12 - 17:n välissä. Messujen jälkeen menimme aina johonkin paikallisten hyvin tuntemaan ravintolaan kirkkokahveille, jonka aikana vaihdoimme kuulumisia ja kerroimme kukin kuluneista talvikuukausista ja alkaneesta keväästä kohdallamme.

Kuvia kirkollisen työn 25-vuotisjuhlamessusta

Rovasti Leena Märsylä ja pastori Jari Saarinen ojensivat Suomen kirkon lahjan

Rodoksen seurakunnalle. Lahjan vastaanotti turistipappi Erkki Helander.

Juhlamessun lauluryhmä lauloi kanttori Terho Taipalisen johdolla. Lauluryhmässä

oikealta Heli Kriik, Kaisa Nuorala, Kaarina Karp, Katri Syrjäniemi, Anneli Poniris ja Erkki Helander.

Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat Rodoksella

Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajien konsertti oli Santa Marian kirkossa syyskuun 29.päivä.
Kuoroa johti rehtori Arto Risku ja kuoroa säesti dir.cant. Risto Lehtinen. Kuoromatkan
järjestelyistä vastasi Jorma Olli.

Konsertti oli syksyn huipputapahtuma Rodoksen seurakunnassa. Jo ennen konsertin
alkua Santa Marian kirkko täyttyi ääriään myöten. Yleisö piti kuulemastaan. Kun konsertti
päättyi, yleisö antoi raikuvat aplodit kuorolle.

Rodoksen seurakunta kiittää Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajia konserttivierailusta ja
toivottaa menestystä tuleviin haasteisiin.

Julkaise syötteitä